SportKompas

> > Succesverhaal: SportKompas georganiseerd door Hogeschool VIVES, campus Torhout
SportKompas

Praktijkvoorbeelden

Succesverhaal: SportKompas georganiseerd door Hogeschool VIVES, campus Torhout

In het kader van een project binnen het Streekfonds West-Vlaanderen en in samenwerking met externen coördineert Hogeschool VIVES, campus Torhout, de testbatterij van SportKompas in een aantal lagere scholen. Het voorbije academiejaar (17-18) organiseerde de hogeschool testdagen in 14 West-Vlaamse lagere scholen. Per school testte VIVES ongeveer 60 leerlingen. Alle individuele testresultaten bezorgden ze aan de leerlingen én aan de leerkracht Bewegingsopvoeding.

Kinderen poseren met hun SportKompas rapportje

"Met onze opleiding voor toekomstige leerkrachten LO (*) vinden we het belangrijk dat alle kinderen en jongeren in (West-)Vlaanderen gemotiveerd worden tot een actieve levensstijl en een levenslange sportbeoefening." De sportleerkrachten vervullen hierbij een belangrijke rol.

Met de resultaten hebben ze inzicht in de verbeterpunten maar zeker ook in de mogelijkheden en talenten van de leerlingen en/of de klas. Na een infomoment met de betrokken leerkrachten kunnen ze oefeningen uit de databank integreren in de lessen Bewegingsopvoeding om bepaalde fysieke eigenschappen te versterken bij hun leerlingen.

Met onze opleiding voor toekomstige leerkrachten LO (*) vinden we het belangrijk dat alle kinderen en jongeren in (West-)Vlaanderen gemotiveerd worden tot een actieve levensstijl en een levenslange sportbeoefening.

Een aantal hogeschoolstudenten maken hun bachelorproef over een thema, gelinkt aan de I DO beweegoefeningen; bv. de uitwerking van specifieke remediëringslessen, en het inhoudelijk verrijken van de fiches van de verschillende sporten die in de I LIKE applicatie bevraagd worden.

De wisselwerking tussen de Hogeschool VIVES, lagere scholen en Provincie West-Vlaanderen is boeiend en voor allen een positieve ervaring.

Kind voert sit & reach uit tijdens de testafname

(*) Bachelor secundair onderwijs onderwijsvak Lichamelijke opvoeding

« Volgend artikel
Vorig artikel »