Home > Aan de slag > Stappenplan

Stappenplan

1. Vraag SportKompas aan via deze website.

Vul het aanvraagformulier in via de knop Aanvragen.
Na uw aanvraag houden we u op de hoogte van de volgende stappen.

2. Stel een SportKompas Coördinator aan.

Een SportKompas Coördinator zorgt voor de goede coördinatie van SportKompas in een gemeente of voor een scholengroep. De rol van SportKompas Coördinator kan opgenomen worden door iemand van de sportdienst, een scholengroep of een onafhankelijke sportprofessional in uw gemeente. Deze persoon is gediplomeerd binnen het vak L.O. (master of bachelor) of is sportkine. De SportKompas Coördinator kan terecht bij de provinciale promotiedienst van Sport Vlaanderen (van zijn of haar provincie) voor procesbegeleiding.

4. Volg de praktische opleiding in uw regio.

Vanaf januari 2019 zullen er praktische opleidingen (module 2) georganiseerd worden bij een testafname per regio. De SportKompas Coördinatoren worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd. Deze opleiding is gratis en verplicht om SportKompas Coördinator te worden.

5. Bespreek het tijdstip met de scholen.

De SportKompas testen kunnen centraal in de sporthal of in een school georganiseerd worden. Bespreek tijdig met de scholen welke periode het best past om alle kinderen te testen, bijvoorbeeld op een sportdag. Een test van 20 kinderen duurt ongeveer 1 uur. Voor 200 kinderen dient u dus 10 sessies in te plannen.

6. Verkrijg toegang tot het digitaal platform.

Na de praktische opleiding krijgt de SportKompas Coördinator toegang tot het digitaal platform waar alle kinderen, sessies en testresultaten (I DO) worden geregistreerd en waarop de kinderen de I LIKE app kunnen invullen.

7. Stel uw testteam samen.

Voor het testen van 20 kinderen heeft u 4 testbegeleiders nodig. Naast de SportKompas Coördinator kan u mogelijks beroep doen op de LO-leerkrachten, personeel van de sportdienst, studenten LO, vrijwilligers of personeel van Sportwerk Vlaanderen.

8. Reserveer uw SportKompas koffer.

Een SportKompas koffer met alle testmateriaal kan gratis ontleend worden via de regionale uitleendienst van MOEV of Sport Vlaanderen. U kan ook een SportKompas koffer aankopen. Zo kan u er het hele jaar door zelf, op eender welk moment, mee aan de slag.

9. Regisseer de SportKompas sessie.

Op het moment van de SportKompas testafname geeft de SportKompas Coördinator een briefing aan de testbegeleiders. Hij/zij coördineert en bewaakt de kwaliteit van de testafname.

10. Evalueer de resultaten.

Elke kind krijgt een SportKompas rapport met de 7 sporten die het best bij hem/haar passen. De SportKompas Coördinator en de leerkracht L.O. heeft zicht op de details van de resultaten per kind en per test.